ГоловнаЕкономікаФінанси

Кіберполіція України підтримала ідею легалізувати криптовалюти

Поліція пропонує прирівняти їх до електронних грошей.

Кіберполіція України підтримала ідею легалізувати криптовалюти
Биткойн банкоматы, Гонконг, Китай
Фото: EPA/UPG

Кіберполіція України підтримала ідею легалізувати криптовалюти. Відомство вважає, що за своїми ознаками криптовалюти можуть вважатися електронними грошима (одиниця вартості, яка зберігається на електронному пристрої і приймається як засіб платежу).

Про це йдеться на сайті поліції.

"Незважаючи на те, що за своєю сутністю існування і обіг криптовалют базуються на засадах фінансової піраміди, кіберполіція підтримує ідею легалізації криптовалюти в Україні, а також процесу її майнінгу (щонайменше - це прирівняти її до електронних грошей). Також підтримується й ідея використання технології Blockchain у державному і приватному секторах ", - заявили кіберполіцейські.

Голова кіберполіції України Сергій Демидюк вважає, що це дозволить обкласти податком операції купівлі-продажу криптовалюти і створити легальні криптобіржі і криптообмінники.

Зараз, коли криптовалюти в Україні перебувають поза межами легального поля, їх активно використовують зловмисники для анонімізації своїх дій, а звичайні громадяни все частіше стають жертвами шахраїв, не маючи при цьому повноцінного захисту від правоохоронних органів.

Демедюк додав, що всі операції з криптовалютою в Україні повинні бути з обов'язковою ідентифікацією власника криптовалютного гаманця, оскільки основною проблемою правоохоронних органів є саме підтвердження права власника гаманця на його власність, а отже, і визначення його потерпілим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram