ГоловнаСуспільствоПодії

Миколаївські "закладальники" відкрили криптоферму на гроші від наркотиків

У них знайшли велику суму готівкових грошей і наркотики на 100 тисяч гривень.

Поліція Миколаївської області 21 січня затримала групу наркоторговців, які розповсюджували заборонені речовини методом "закладок". Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Правоохоронці провели одночасно понад 30 одночасних обшуків у Києві та Миколаєві, під час яких знайшли велику кількість доказів, зокрема: банківські картки для розрахунків із покупцями, мобільні телефони та сім-карти, чорнові записи, вогнепальну та травматичну зброю, бойову гранату РГД-5, мисливську рушницю.

Також знайшли техніку для майнінг криптовалют вартістю 5 млн гривень, які були отримані злочинним шляхом. Встановлено, що значну кількість доходів від злочинної діяльності члени угруповання зберігали у біткойнах.

Фото: npu.gov.ua

Вилучено понад 400 тисяч гривень готівкою, 25 тисяч доларів і 8 тисяч євро, наркотики на суму 100 тисяч гривень. Накладено арешт на сім елітних автомобілів.

Зараз у вказаній кримінальній справі тривають слідчі дії. Все вилучене направили на проведення експертиз. Четверо мешканців Миколаєва, віком від 24-х до 25-ти років затримані за ст. 208 КПК України. З місцевою прокуратурою погоджено повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину і вже підготовлені клопотання про обрання для чоловіків запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram