ГоловнаЕкономікаБізнес

Корупція залишається головною проблемою для представників бізнесу в Україні, - опитування

91% респондентів заявив, що минулоріч зіткнувся з корупцією.

Великий бізнес вважає, що боротьба з корупцією є головним пріоритетом для поліпшення бізнес-клімату в Україні. Про це повідомила Американська торгова палата.

У 2017 році 91% респондентів-учасників щорічного анонімного опитування АТП заявив, що стикався з корупцією під час ведення бізнесу в Україні. При цьому кількість оптимістів, які вірять у поліпшення ситуації наступного року, скоротилася до 42%. Ще два роки тому оптимістів була понад половина.

Найкорупційніший державний орган, на думку представників бізнесу, - це суди (71%) і Державна фіскальна служба (54%).

Респонденти вважають, що головними перешкодами для подолання корупції в Україні є відсутність політичної волі (54%), саботаж судів (22%), національна ментальність (7%), низька якість розслідувань (7%).

Найефективніші методи боротьби з корупцією - посилення покарань (51%), належне застосування наявного законодавства (49%), створення антикорупційного суду (43%), гідні зарплати (42%), заміна кадрів у проблемних органах (41%), поліпшення наявних законів і процедур (30%).

При цьому створення антикорупційного суду може стати першим кроком, який дозволить досягти реального прогресу, вважають учасники опитування.

У ньому взяли участь 184 респонденти, з яких 80% становлять міжнародні компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram