ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрспирт" заявляє про поширення фейкової інформації про експорт спирту в Росію

Прес-служба запевняє: жодних контрактів з РФ 2017 року не укладалось.

"Укрспирт" заявляє про поширення фейкової інформації про експорт спирту в Росію
Фото: ukrspirt.com

Державне підприємство "Укрспирт" заявляє про поширення в ЗМІ недостовірної інформації з посиланням на російське видання "Форбс" про нібито збільшення підприємством експорту етилового спирту в Росію на 29,6% протягом трьох кварталів 2017 року. Про це повідомляє прес-служба ДП.

"Зазначена інформація є недостовірною та поширена з метою скомпрометувати менеджмент підприємства та збурити суспільну думку щодо діяльності особисто Юрія Лучечка на посаді виконувача обов’язків директора ДП «Укрспирт» та вплинути таким чином на рішення конкурсної комісії щодо відбору кандидата", - вважають у прес-службі.

Там запевняють: ДП «Укрспирт» протягом 2017 року не укладало зовнішньоекономічних контрактів із російськими підприємствами та не здійснював продажу (експорт) етилового спирту до Російської Федерації. Крім того, Юрія Лучечка було призначено на посаду виконувача обов’язків керівника ДП «Укрспирт» лише у вересні 2017 року, відповідно до розпорядження КМУ №614 від 06.09.2017 року.

"Курс нового керівництва підприємства спрямований на ефективну співпрацю з партнерами та дотримання державних інтересів, що викликає роздратування у ділків тіньового ринку.

Вимагаємо від редакцій зняття з ресурсів «псевдоновин» і розміщення інформації, яка базується лише на фактах, підтверджених надійними джерелами або за походженням безпосередньо від відділу зав’язків з громадськістю ДП «Укрспирт»", - йдеться в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram