ГоловнаЕкономікаДержава

Керівництво "Укрспирту" провело переговори з представниками парфумерної галузі Пресс-релиз

Має бути створений механізм громадського лобізму інтересів галузі.

Керівництво "Укрспирту" провело переговори з представниками парфумерної галузі
Фото: ukrspirt.com

У ДП «Укрспирт» відбулась робоча зустріч з виробниками парфумерної продукції - головою правління асоціації «Парфумерія та косметика України» Вікторією Філатовою і заступником генерального директора ТОВ «Супермаш» Людмилою Сікач.

Метою зустрічі було обговорення питання налагодження співпраці між компаніями-виробниками косметичної продукції та Укрспиртом, створення робочої групи з підготовки пропозицій законодавчого врегулювання обігу технічних спиртів та спиртовмісної продукції в Україні.

Основною сировиною для виробництва парфумерії та інших косметичних засобів виступає суміш духмяних речовин на основі спирту етилового технічного призначення, яка в нашій країні має таку саму ставку акцизного податку, як і спирт етиловий для виробництва горілки.

Це робить спирт технічний та спиртовмісні рідини неконкурентоспроможними навіть на внутрішньому ринку.

Голова правління Асоціації «Парфумерія та косметика України» Вікторія Філатова: «Вимагаємо від держави можливості використовувати вітчизняну сировину».

Заступник директора ТОВ «Супермаш» Людмила Сікач: «Через відсутність пільгової ставки акцизного податку на спиртові суміші технічного призначення ми та інші виробники косметики вимушені імпортувати сировину для виготовлення своєї продукції із Молдови та Білорусії».

ВО директора ДП «Укрспирт» Юрій Лучечко: «Можливість диверсифікації ставки акцизу дозволить запустити виробництво біоетанолу, омивачів і вітчизняної парфумерної продукції. Іншої альтернативи розвитку галузі немає.

Пропонуємо об’єднатися у вирішенні цієї проблеми.

Має бути створений механізм громадського лобізму інтересів галузі:

Імпортозаміщення сировини для парфумерної галузі має бути нашим орієнтиром для виробників Це можливо лише при виконання директив Євросоюзу щодо ставок акцизу обігу технічних спиртів».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram