ГоловнаЕкономікаБізнес

Поляк, чиє призначення на посаду голови «Укртрансгазу» заблокувала СБУ, став віце-президентом компанії

З ним буде підписано річний контракт.

"Нафтогаз України" 6 листопада вирішив призначити поляка Павела Юзефа Станчака віце-президентом ПАТ "Укртрансгаз". Станчак мав очолити компанію, але його призначення заблокувала Служба безпеки України. Тому на загальних зборах акціонерів УТГ було прийнято рішення обрати його членом правління і віце-президентом компанії.

Про це повідомляють на сайті УТГ.

Станчак має 25-річний досвід роботи в галузі транспортування, розподілу та зберігання газу. У 2003-2004 роках у PGNiG відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи і створення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A. Потім продовжив працювати на посаді технічного директора - члена правління Gaz-System до 2008 року, де відповідав за розробку і виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів і ліцензій з відповідними державними регуляторами та органами.

Станчак народився 1963 року, отримав інженерно-технічну освіту в інституті ім. Еміліана Конопчинського (Варшава), закінчив Варшавський технологічний університет, Головний торговий інститут (Варшава), отримав ступінь МВА в Бредфордському університеті і академії Леона Козминського (Варшава).

Нагадаємо, що попередній президент УТГ Ігор Прокопів був звільнений 17 березня. Зараз обов'язки президента виконує перший віце-президент компанії Мирослав Химко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram