ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін заявив про спроби Ради "повернути схеми" в систему відшкодування ПДВ

Данилюк і Гройсман різко розкритикували законопроект Южаніної.

Кабмін заявив про спроби Ради "повернути схеми" в систему відшкодування ПДВ
Фото: Сергей Нужненко

Кабінет Міністрів виступив проти законопроекту №7115 про припинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в єдиному реєстрі, який, на думку урядовців, поверне корупційні схеми в систему відшкодування ПДВ.

Це питання порушив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Ми всі працювали над тим, щоб відшкодування у нас було прозорим. Я вважаю, це величезна перемога всього уряду. Але хочу звернути увагу, що вже зареєстровано законопроект №7115, який протягом дуже короткого терміну призведе до повернення попередньої практики і корупції в системі відшкодування ПДВ. Він не підтримується Міністерством фінансів, не підтримується бізнесом. Незважаючи на це, [законопроект] наполегливо проштовхується в порядок денний", - заявив він.

У коментарі журналістам перед засіданням уряду Данилюк сказав, що цей законопроект обернеться мільярдними витратами для бюджету.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав стурбованість міністра.

"Поки я прем'єр-міністр, я нікому не дам знищити систему публічного адміністрування ПДВ. Позиція уряду однозначна - ніякого повернення схем не відбудеться. Якщо хтось буде протягувати такі рішення, я вийду на трибуну українського парламенту і буду дуже голосно розповідати про те, хто це робить. Ми прийняли історичне рішення впровадити нову систему прозорого відшкодування і адміністрування ПДВ, яка все життя була корупційною і всі сиділи тільки на відкатах. Це мільярди. Ми знищили цю систему і нікому не дамо можливості її відновити", - заявив він.

Він висловив упевненість, що президент Петро Порошенко підтримує його позицію.

Законопроект №7115 зареєструвала група депутатів на чолі з керівником податкового комітету Ніною Южаніною. Раніше вона заявила, що з бюджету щомісяця крадуть 1 млрд гривень ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram