ГоловнаЕкономікаБізнес

Косюк прокоментував отримання його компаніями 809 млн грн з бюджету

"Це не гроші, які забрали у когось. Це ПДВ, який компанія заплатила".

Косюк прокоментував отримання його компаніями 809 млн грн з бюджету
Фото: latifundist.com

Власник холдингу "Миронівський хлібопродукт", який є найбільшим виробником курятини в Україні, Юрій Косюк прокоментував отримання його компаніями 809 млн грн з держбюджету.

"Дивіться, це не дотації. Це не гроші, які забрали у когось. Це ПДВ, який компанія заплатила в бюджет. Частину того, що ти заплатив, ти маєш право повернути. І якщо заплатив багато, то і отримуєш багато", - заявив він в інтерв'ю "Новому времени".

Водночас Косюк не відповів прямо на запитання, чи вважає він справедливим, що така велика компанія як МХП отримала більшу частину агродотацій.

"А як має бути? Нікому не давати? Або написати в законі "дати дотацію всім, крім Косюка"? Так потрібно було прописати закон? А як тоді бути з рівністю умов для бізнесу?", - обурився мільйонер.

За його словами, "хто мало платить, той і отримує мало".

"Тому розмови про те, що нам взяли і заплатили гроші Януковича у вигляді дотації - це від лукавого", - підкреслив Косюк.

Він також заявив, що повернення МХП понад 800 млн грн не пов'язане з його колишньою роботою в Адміністрації президента України.

Нагадаємо, 2016 рік "Миронівський хлібопродукт" завершив з чистим прибутком (до курсової різниці) 214 млн дол, а маржа чистого прибутку до курсової різниці склала 19%. Згідно зі звітом "Миронівського хлібопродукту" хороші фінансові результати виникли у зв'язку з середнім зростанням ціни на м'ясо на 10% в 2016 році, а також зростанням експорту на 52%.

Підприємство належить бізнесменові Юрію Косюку, який в 2014 році працював заступником глави Адміністрації Президента.

2017 є першим роком, у якому почала виплачуватися спеціальна бюджетна дотація на сільське господарство. Вона була введена наприкінці 2016 року і передбачає дотації пропорційні розміру сплаченого до бюджету ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram