ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК Енерго скерує більш ніж 8 млрд грн на розвиток виробництва у 2017 році

Головний напрямок інвестицій - проекти збільшення газових марок вугілля в паливному балансі.

ДТЕК Енерго скерує більш ніж 8 млрд грн на розвиток виробництва у 2017 році
Фото: Олег Гратило

ДТЕК Енерго скерувало на розвиток виробництва 3,6 млрд грн у січні-червні 2017 року. Це на 64% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року

У компанії зазначають, що головний напрямок інвестицій - проекти збільшення газових марок вугілля в паливному балансі, інформує "ДС".

"Компанія сфокусувалася на інвестиційних проектах, які спрямовані на збільшення видобутку газових марок вугілля і переведення енергоблоків ТЕС з антрацитів на цю марку вугілля. Капітальні інвестиції в першому півріччі вже збільшено на 64%, до 3,6 млрд грн. Загалом 2017 року ДТЕК Енерго планує спрямувати понад 8 млрд грн на потреби виробництва", - зазначив генеральний директор ДТЕК Енерго Дмитро Сахарук.

Нагадаємо, що компанія має намір 2017 року здійснити переведення двох енергоблоків ДТЕК Придніпровської ТЕС з антрацитових марок вугілля на газові. Компанія також повідомляла про плани розширити інвестиційну програму ДТЕК Добропіллявугілля, щоб забезпечити видобуток понад 10 млн тонн газового вугілля на цьому підприємстві у 2018-2020 роках.

Збільшення видобутку вугілля марки <Г> і розширення його використання в тепловій генерації в перспективі знизить потребу в імпортному вугільному ресурсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram