ГоловнаЕкономікаБізнес

Третє судно з вугіллям з ПАР прибуло в Україну

Паливо призначене для теплоелектростанцій ДТЕК.

Третє судно з вугіллям з ПАР прибуло в Україну
Фото: ГП "МТП Южный"

У понеділок, 14 серпня, в порт "Южний" прибув третій балкер з вугіллям з ПАР. Про це повідомила прес-служба компанії "ДТЕК Енерго", яка є покупцем вугілля.

Балкер SBI REGGAE під прапором Ліберії доправив в Україну 75 тис. тонн південноафриканського антрациту. Судно розвантажується. Потім паливо попрямує на склади Придніпровської та Криворізької ТЕС.

Ці станції підтримують стабільність енергопостачання країни в період літнього піку споживання електроенергії.

З початку серпня Криворізька ТЕС у нічний час працює із середнім навантаженням 600 МВт, у денний - 735 МВт. Придніпровська ТЕС працює вночі з навантаженням - 150 МВт, вдень - 200 МВт. При такому режимі роботи станції сумарно спалюють близько 10 тис. тонн антрациту щодоби.

"Наступне судно з ПАР ми очікуємо в середині вересня, що стане початком активної фази накопичення вугілля до зими", - заявив комерційний директор "ДТЕК Енерго" Віталій Бутенко.

У рамках укладеного контракту ДТЕК уже імпортував в Україну 225 тис. тонн антрациту з ПАР. Перше судно з 75 тис. Тонн антрациту для теплоелектростанцій ДТЕК прибуло в Україну 25 травня, друге – 23 липня. Усього в ПАР компанія законтрактувала 675 тис. тонн вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram