ГоловнаЕкономікаФінанси

Данилюк попросив ДФС перевірити сплату ним податків

"Це моя особиста ініціатива, щоб остаточно зняти всі питання", - зазначив міністр.

Данилюк попросив ДФС перевірити сплату ним податків
Фото: 24tv.ua

Міністр фінансів Олександр Данилюк просить Державну фіскальну службу провести перевірку сплати ним податків.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Згідно з пп. 17.1.8 ст. 17 і 78.2 ст. 78 Податкового кодексу, прошу Державну фіскальну службу провести перевірку повноти сплати мною податків відповідно до законів України. Це моя особиста ініціатива, щоб остаточно зняти всі питання", - написав Данилюк.

Він також попросив Нацагентство із запобігання корупції оприлюднити результати перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави, в тому числі і його. Відповідно до закону, вона повинна була бути завершена упродовж 90 днів.

"З огляду на резонансність справи, прошу ДФС почати перевірку негайно і закінчити її в найкоротші терміни. Це необхідно для того, щоб не допустити дестабілізації напередодні виходу України на зовнішні ринки капіталів, наступної стадії переговорів з МВФ і ключового етапу бюджетного процесу (всі ці процеси координує міністр фінансів). Усі необхідні документи (звернення до ДФС і НАЗК) будуть спрямовані в передбаченому порядку найближчим часом", - додав Данилюк.

Він також повідомив, що суд розгляне його апеляційну скаргу на дії Генпрокуратури 7 серпня.

Нагадаємо, 18 липня Печерський райсуд Києва за клопотанням Генпрокуратури доручив ДФС провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998-го по 2016 рік.

Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів в ухиленні від сплати податків. Данилюк вважає справу проти нього сфабрикованою і має намір найближчим часом також подати скаргу на суддю і подати заяву про вчинення свідомо неправомірних дій посадовими особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram