ГоловнаЕкономікаБізнес

Віце-президента "Укртрансгазу" звільнено через порушення на тендері

У березні через схожу причину звільнили і президента УТГ.

Віце-президента "Укртрансгазу" звільнено через порушення на тендері
Фото: utg.ua

З компанії "Укртрансгаз" 1 серпня звільнили віце-президента - головного інженера Ігоря Бурака.

Як повідомляють на сайті УТГ, Бурак порушив приписи внутрішніх нормативних актів товариства і законодавства України під час закупівлі послуг внутрішньотрубного діагностування магістральних газопроводів.

З 25 по 31 липня було проведено службове розслідування, під час якого комісія зібрала доказові матеріали, встановила факти порушень і провину посадових осіб компанії, до яких застосували дисциплінарні стягнення, в тому числі звільнення.

Тимчасово виконувачем обов'язків віце-президента - головного інженера призначено Олега Михалевича, заступника головного інженера з питань модернізації та перспективного розвитку газотранспортної системи.

Нагадаємо, у вересні 2016 року УТГ за результатами тендера замовив у компанії Integrity West Pipelines Testing And Treatment Serviсes з ОАЕ послуги внутрішньотрубної діагностики майже 5 тис. км трубопроводів на суму майже 260 млн гривень у період 2016-2020 років. Перемогу в конкурсі оскаржили інші учасники тендера - Rosen Europe B. V. з Нідерландів. Адмінколегія АМКУ відхилила скаргу і визнала тендер чинним.

17 березня "Нафтогаз" звільнив президента компанії "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва. Однією з причин звільнення було порушення компанією тендерних процедур під час закупівель, у тому числі послуг діагностики газопроводів.

У травні 2017 року НАК "Нафтогаз України" подала в суд із вимогою розірвати контракт з Integrity West Pipelines.

Внутрішньотрубна діагностика - метод визначення потенційно небезпечних ділянок магістральних газопроводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram