ГоловнаЕкономікаБізнес

Дві антрацитові ТЕС холдингу ДТЕК відновили роботу

Обидві станції включили в мережу по одному блоку.

Дві антрацитові ТЕС холдингу ДТЕК відновили роботу
Приднепровская ТЭС
Фото: www.capital.ua

У понеділок, 17 липня, відновили роботу Придніпровська і Криворізька ТЕС, які входять у холдинг ДТЕК. Перша не працювала з 5 квітня, друга - з 11 квітня.

Як повідомляє прес-служба холдингу, енергоблоки №9 потужністю 150 МВт Придніпровської ТЕС і №5 потужністю 300 МВт Криворізької ТЕС були підключені до енергомережі за командою "Укренерго" для компенсації енергоблоків атомних станцій, які потребують ремонту.

На цей момент на складах обох станцій накопичено понад 200 тис. тонн антрациту. Цього запасу вистачить на півтора місяця роботи обох станцій мінімальним складом - по одному енергоблоку.

У цей час на Придніпровській ТЕС ведеться проектна підготовка до переведення енергоблоків №7 і №8 на використання вугілля марки "Г", який видобувається на українських шахтах, розташованих на підконтрольній території. Роботу на газовому вугіллі енергоблоки почнуть разом з опалювальним сезоном 2017/2018 років. Узимку станція планує використовувати як антрацитове, так і газове вугілля.

Придніпровська ТЕС потужністю 1765 МВт розташована на лівому березі річки Дніпро. Забезпечує електроенергією Дніпропетровську область, а місто Дніпро - ще і тепловою енергією. Основне проектне паливо - вугілля марки "АШ", резервне - мазут і газ.

Криворізька ТЕС потужністю 2820 МВт розташована на території Дніпропетровської області, за 20 км на захід від міста Апостолове та за 2 км від селища Зеленодольськ. Станція забезпечує електроенергією регіон Придніпров'я. Проектне паливо - худе вугілля, резервне - мазут і газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram