ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман запропонував зробити "Гостомель" аеропортом для лоукостерів

База "Антонова" може стати повноцінним аеропортом.

Гройсман запропонував зробити "Гостомель" аеропортом для лоукостерів
Фото: antonov.com

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував зробити аеропорт "Гостомель", який зараз використовують як базу для ДП "Антонов" і "Авіаліній Антонова", аеропортом для лоукостерів.

Про це він сказав під час наради з приводу розвитку авіасполучення в Україні.

На думку прем'єра, потрібно розробити проектну документацію розвитку аеропорту "Гостомель" і визначити вартість необхідних робіт.

"Ми зараз повинні прийняти рішення, яке дозволить нам вирішити відразу багато питань, серед яких - скасування будь-яких монополій у «Борисполі», залучення нових авіаперевізників і зниження вартості квитків для наших пасажирів", - заявив Гройсман.

За підсумками наради було прийнято рішення продовжити політику залучення лоукостів в Україну, опрацювати питання тимчасового надання умов для лоукостів в аеропортах "Бориспіль" або "Київ" (Жуляни) терміном на один рік, а за цей час перетворити аеропорт "Гостомель" в аеропорт для лоукост-перевізників. Крім того, умовою залучення лоукостів повинно стати входження перевізників у регіональні аеропорти України.

Аеропорт "Гостомель" розташований за 25 кілометрів на північний захід від Києва, за два кілометри від селища Гостомель. Він має штучну злітно-посадкову смугу завдовжки3,5 км і завширшки 56 м, але не має терміналу.

Нагадаємо, що питання аеропорту для лоукостерів стало актуальним після того, як ірландська авіакомпанія Ryanair скасувала плани початку польотів в Україну, не зумівши домовитися з "Борисполем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram