ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" заборонила вантажоперевезення і транзит у вагонах найбільших залізничних операторів Росії

Заборона введена з 18 травня до скасування.

"Укрзалізниця" заборонила вантажоперевезення і транзит у вагонах найбільших залізничних операторів Росії
Фото: ukrspec.com

"Укрзалізниця" заборонила перевезення всіх вантажів і порожніх вагонів, у тому числі транзит територією України для низки компаній-власників із Російської Федерації.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, заборонено перевозити у вагонах АТ "Сбербанк Лизинг", "СГ-транс", "НефтеТрансСервис", "Первая Грузовая Компания", "Федеральная грузовая компания", "Промтрансинвест", "Первая Грузовая Компания в Украине" "Рейл 1520 Сервис", "Агрокомплекс", "Астон Продукты Питания Ингредиенты", низки філій "Сг-транс".

Водночас дозволяється перевозити порожні власні вагони власності зазначених компаній призначенням на РЗ.

Заборону введено з 18 травня до скасування.

Як повідомили в "УЗ", таке рішення ухвалено для виконання указу президента Петра Порошенка №133 від 15 травня 2017 року, яким введено в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про введення санкцій проти низки компанія з РФ.

Раніше повідомляли, що у зв'язку з набуттям чинності цього указу, зокрема, аеропорт "Сімферополь", Кримська залізниця, Федеральна вантажна компанія (РФ) і низка транспортних компаній підпали під санкції з боку України.

"Донька ВАТ "Российские железные дороги" - АТ "Федеральная грузовая компания" вже заявила, що не очікує втрат від введення санкцій з боку України, оскільки планує переорієнтувати потяги, які використовували в перевезеннях на цьому напрямку, на потреби вантажовідправників у РФ.

Нагадаємо, 2015 року Російській залізниці наказали заборонити перевезення територією Росії вантажів вагонами, які належать українському держпідприємству "Укррефтранс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram