ГоловнаЕкономікаБізнес

Частка ДТЕК у продажах "Волинь-" і "Львіввугілля" в I кв.-2017 досягла 74%

Закупівля українського вугілля залишається пріоритетом для ТЕС компанії.

Частка ДТЕК у продажах "Волинь-" і "Львіввугілля" в I кв.-2017 досягла 74%
Фото: www.ukrgazeta.com

Теплові станції "ДТЕК Західенерго" у першому кварталі 2017 року спожили 173 тис. тонн вугілля, видобутого "Волиньвугілля" та "Львіввугілля", що склало 74% від загального обсягу реалізації цих державних об'єднань, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомили у енергохолдингу ДТЕК ресурсу "енергореформи" у вівторок, за підсумками 2016 року його частка у структурі продажів вугільних підприємств Львівсько-Волинського басейну становила 66% (667 тис. тонн), у 2015-му - 49% (486 тис. тонн).

"У період проходження осінньо-зимового максимуму "ДТЕК Західенерго" викуповував все вільне вугілля шахт Львівсько-Волинського басейну", - відзначили у холдингу.

У компанії уточнили, що ДТЕК готовий був купувати і більше, однак у зв'язку з відсутністю достатньої пропозиції з боку Держоб'єднання компанія змушена була компенсувати дефіцит вугілля за рахунок імпортного постачання з Польщі.

Коментуючи підготовку до літнього піку енергоспоживання, у прес-службі ДТЕК відповіли, що закупівля українського вугілля залишається пріоритетом для ТЕС компанії.

"У першу чергу це стосується "ДТЕК Західенерго", чиї електростанції працюють на газовому вугіллі, що добувається у Львівській, Волинській та Дніпропетровській областях", - уточнили у компанії.

Водночас до перекладу антрацитових блоків ТЕС "ДТЕК Дніпроенерго" на марку "Г" холдинг буде змушений імпортувати близько 1 млн тон антрациту з ПАР, і перше постачання цієї продукції очікується у червні, уточнили у ДТЕК.

У компанії також додали, що введена урядом у лютому цього року надзвичайна ситуація у енергетиці, яку щомісяця продовжують, привела до зниження обсягу відпуску електроенергії ТЕС, що зменшило потребу у вугіллі для генеруючих компаній. У квітні постачання вугілля із західноукраїнських шахт на склади ТЕС "ДТЕК Західенерго" становили 45 тис. тонн, що все одно вище за показник аналогічного періоду минулого року - 35 тис. тонн.

"ДТЕК Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4628,5 МВт. "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,2% акцій "Західенерго", ще 25% компанії належить державі.

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії у структурі енергетичного холдингу "ДТЕК". У портфель активів у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю понад 18 ГВт; 6 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 4,4 млн клієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram