ГоловнаЕкономікаДержава

У справі Мартиненка затримано топ-менеджера ОПЗ

Сергій Перелома вже має статус звинуваченого в іншій справі.

У справі Мартиненка затримано топ-менеджера ОПЗ
Сергей Перелома
Фото: argument.ua

Детективи НАБУ 20 квітня затримали другого фігуранта у справі про заподіяння збитку держпідприємству "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" на 17,28 млн доларів.

Про це повідомляють на сайті бюро.

За версією слідства, затриманий забезпечував координацію між компанією-посередником і ДП "СхідГЗК". Вирішується питання повідомлення затриманого про підозру за ч.1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

"Ця особа також відома як фігурант іншого кримінального провадження про заподіяння збитків ПАТ "Одеський припортовий завод" у розмірі 205 мільйонів гривень, розслідування якого детективи НАБУ завершили в грудні минулого року. Справу ПАТ "ОПЗ" розглядають у суді, а зазначена особа має статус обвинуваченого", - повідомляє НАБУ.

У справі ОПЗ звинувачують голову наглядової ради заводу Сергія Перелому і його першого заступника Миколу Щурикова. За даними "Української правди", НАБУ затримало Перелому.

Нагадаємо, вчора НАБУ затримало колишнього нардепа Миколу Мартиненка. Йому інкриміновано виведення 17,2 млн доларів із держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Суд з обрання Мартиненкові запобіжного заходу пройде в п'ятницю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram