ГоловнаЕкономікаФінанси

У проекті звіту компанії EY немає підтвердження збитків ПриватБанку, - журналіст

Сформовані банком резерви під "інсайдерську заборгованість" взято з повітря, вважає Дубинський.

У проекті звіту компанії EY немає підтвердження збитків ПриватБанку, - журналіст
Фото: Макс Требухов

Український журналіст, експерт Олександр Дубинський опублікував проект звіту аудиторів компанії Ernst & Young (EY), які не підтвердили звинувачення, які озвучувала голова Національного банку Валерія Гонтарева на адресу ПриватБанку. Відповідний документ Дубинський опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook, пише РБК-Україна.

"Як відомо, Валерія Гонтарева сьогодні у Вашингтоні збирається розповісти про свій успішний досвід реформування української банківської системи і, зокрема, націоналізації ПриватБанку. Спеціально до цього заходу, "щоб дурість кожного було видно", публікую проект аудиторського висновку компанії Ernst&Young, яку "націоналізатори" найняли для того, щоб отримати виправдання своєї схеми крадіжки з бюджету 125 млрд гривень. Саме на цю суму банк капіталізували нібито через те, що 97% корпоративного кредитного портфеля видано компаніям колишніх акціонерів", - написав Дубинський.

Як зазначає журналіст з посиланням на проект звіту EY, збитки банку за підсумками 2016 року, які стали підставою "для такої божевільної докапіталізації", аудитором не підтверджені. "Це означає, що сформовані банком резерви під "інсайдерську заборгованість" взято з повітря. Намальовано для того, щоб Гонтарева могла виправдати проект віджиму банку в його власників і паралельно створити умови для викачування з бюджету колосальної суми коштів, яку "реформатори" мають намір розікрасти", - зазначає журналіст.

"Скільки особисто мала намір отримати Гонтарева від цієї афери? Ось моє запитання для її сьогоднішньої прес-конференції. Звичайно, відповідь за допомогою цього посту я одержати не розраховую", - написав Дубинський. Він також зазначив, що цей проект аудиторського висновку виставляє "Гонтареву і всю її зграю" не реформаторами, а "відвертими злодіями і рейдерами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram