ГоловнаЕкономікаФінанси

НАЗК вирішило змінити форму е-декларації

"У найкоротші терміни буде здійснено технічне коригування форми декларації".

НАЗК вирішило змінити форму е-декларації

Національне агентство із запобігання корупції в найкоротші терміни змінить форму електронної декларації про доходи.

Про це повідомляють на сайті НАЗК.

Таке рішення було прийнято під час робочої наради спільно з депутатами антикорупційного комітету Ради, представниками правоохоронних органів, державних і громадських організацій, а також Міністерства юстиції.

На нараді обговорили технічний стан системи е-декларування. Зокрема, були висловлені претензії з приводу деяких полів декларації та наголошено на необхідності визначення адміністратора Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Представники Нацполіції також наголосили на необхідності термінового внесення змін до закону "Про запобігання корупції" щодо захисту окремих видів персональних даних членів сімей учасників АТО з метою забезпечення їх безпеки.

Учасники наради вирішили спільно виробити зміни в форму е-декларації, які будуть затверджені НАЗК і зареєстровані в Мін'юсті.

"Згідно з цим рішенням, у найкоротші терміни буде здійснено технічне коригування форми електронної декларації", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, всі чиновники вищої ланки повинні подати декларації через систему е-декларування до кінця жовтня, а влада зобов'язана забезпечити вільний доступ громадськості до цих даних. Виконання цього зобов'язання - структурний маяк МВФ. Станом на початок жовтня жоден міністр про свої доходи не відзвітував, а з усіх народних депутатів е-декларацію подав лише Михайло Гаврилюк.

На засіданні Кабінету Міністрів 11 жовтня міністри поскаржилися на складність заповнення е-декларацій, а прем'єр Володимир Гройсман знову закликав доопрацювати систему.

Разом з тим, експерти Центру протидії корупції вважають, що нинішня форма декларацій складена таким чином, що дозволяє чиновникам приховувати матеріальний стан і доходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram