ГоловнаЕкономікаБізнес

Галасюк знову закликав оприлюднити закон про мита на металобрухт

Терміни підписання закону президентом уже давно минули.

Галасюк знову закликав оприлюднити закон про мита на металобрухт
Виктор Галасюк
Фото: liashko.ua

Голова комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк знову закликав оприлюднити закон про мита на металобрухт.

"Я ще раз звертаюся до Адміністрації президента, я звертаюся до голови Верховної Ради пана Парубія з приводу того, щоб негайно оприлюднити закон №3868 про безперебійне забезпечення сировиною металургійних підприємств", - заявив він в ефірі каналу "Україна" в четвер увечері.

Як нагадує 112 канал, закон про підвищення мита на вивезення металобрухту за кордон Верховна Рада повторно прийняла ще 12 липня після внесення змін, запропонованих президентом. Уже 15 липня його підписав голова Верховної Ради і направив документ на підпис Петрові Порошенку.

Конституція відводить голові держави на підписання закону 15 днів, які вже давно минули. На думку комітету, очолюваного Галасюком, "є всі конституційні підстави для оприлюднення цього закону і набуття ним чинності".

У першому півріччі 2016 року українські металургійні комбінати зіткнулися з дефіцитом брухту - щонайменше 300 тис. тонн. При цьому експортери брухту вивезли за кордон 233 тис. тонн. Попереднього року така ситуація призвела до перебоїв у роботі кількох металургійних підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram