ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" відібрала в держави 2 млрд кубометрів газу

10 років тому газ скерували на потреби населення без згоди компанії.

"Укрнафта" відібрала в держави 2 млрд кубометрів газу
Фото: ukrnafta.com

3 червня представник державної виконавчої служби передав компанії "Укрнафта" близько 2 млрд куб. м газу.

Про це йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

Державний виконавець керувався судовим рішенням, винесеним Господарським судом Києва в травні 2014 року.

При цьому "Нафтогаз" вважає, що 2 млрд куб. м газу були передані "Укрнафті" незаконно.

"Складаючи акт, державний виконавець, зокрема, порушив порядок здійснення вилучення майна, склавши акт про нібито вилучення природного газу з підземного сховища газу (які розташовані переважно в західній частині України), при цьому перебуваючи в м. Києві біля центрального офісу "Укртрансгазу", - сказано в повідомленні.

Об'єм газу, який "Укрнафта" зараз отримала, компанія видобула 2006 року. Згідно із законодавством, чинним на той час, "Укрнафта" мала продавати весь товарний газ власного видобутку "Нафтогазу" за ціною, встановленою державним регулятором НКРЕ, для подальшої реалізації цього газу населенню. Починаючи з 2005 року, менеджмент "Укрнафти" відмовлявся від оформлення договорів купівлі-продажу з "Нафтогазом", мотивуючи свою відмову низьким рівнем цін, установленим НКРЕ. Зараз же компанія цим скористалася і домоглася повернення газу.

Нагадаємо, "Укрнафта" - видобувач нафти і газу, в якому державі належить 50% +1 акція. До 2015 року компанію контролював Ігор Коломойський, структурам якого належить решта акцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram