ГоловнаЕкономікаБізнес

Росавіація пропонує Україні провести переговори щодо авіасполучення

Росавіація надіслала до Державіаслужби України листа з пропозицією обговорити проблеми авіаперельотів

Росавіація пропонує Україні провести переговори щодо авіасполучення
Фото: EPA/UPG

Федеральне агентство повітряного транспорту Росії (Росавіація) пропонує Державній авіаційній службі провести переговори з питань авіасполучення між країнами.

Про це повідомляє офіційний сайт Росавіації.

"Росавіація 16 жовтня 2015 року надіслала до Державіаслужби України листа з пропозиціями негайно провести переговори з комплексу питань у галузі повітряного сполучення в будь-якому зручному для української сторони місці. Федеральне агентство повітряного транспорту розраховує на те, що прагматичні пропозиції самих українських авіакомпаній візьмуть гору над політизованими рішеннями", - йдеться в повідомленні.

Приводом для цього звернення стали листи від авіакомпаній "Atlasjet-Україна" і "ЮТейр-Україна", які звернулися до Росавіації за отриманням дозволів на виконання польотів у зимовий сезон.

Так, за інформацією російського відомства, авіакомпанія "Atlasjet-Україна" просить дозволу на відкриття в зимовий сезон навігації 2015/2016 рейсів за маршрутами: "Київ - Москва", "Одеса - Москва" і "Київ - Санкт-Петербург". Авіакомпанія "ЮТейр-Україна", в свою чергу, звернулася з проханням відкрити польоти в зимовий сезон 2015/2016 за маршрутами "Київ - Москва" і "Львів - Москва".

Нагадаємо, у вересні Україна ввела санкції проти 29 російських авіакомпаній, з яких 27 виконували рейси в окупований Крим, а 2 - були націоналізовані окупаційною адміністрацією півострова. З цих 29 авіакомпаній лише чотири виконували рейси в українські міста. Їм заборонили літати в Україну з 25 жовтня (початок зимової навігації).

Росія ввела санкції у відповідь проти українських МАУ, "Дніпроавіа", "Мотор Січ" і Yanair. Україна у відповідь зажадала від Росії пояснити, у зв'язку з чим введено ці санкції. Сьогодні, не дочекавшись відповіді, Україна заборонила польоти всім російським авіакомпаніям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram