ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ закрив "Юніон стандард банк"

Банк визнали проблемним у вересні.

НБУ закрив "Юніон стандард банк"
Фото: unionstandard.bank

Правління Національного банку України віднесло ВАТ "Юніон стандард банк" до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться в постанові №665 від 2 жовтня, повідомляє прес-служба регулятора.

"Ще один банк з непрозорою структурою власності виводиться з ринку. Ми завершили етап очищення системи, однак банкам, що порушують законодавство і проводять підозрілі операції, не місце на цьому ринку. Ми приділяємо значну увагу прозорості та стабільності системи і будемо й далі боротися з порушниками", - підкреслила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

ПАТ "Юніон стандард банк" був одним з банків, яким Національний банк надіслав листа про непрозорість структури власності, вимагаючи привести її у відповідність до законодавства. Через непрозорість структури власності регулятор також посилив нагляд за банком.

Через збільшення ризиків інформаційної безпеки у вересні 2015 року банк визнано проблемним.

Протягом останніх днів ПАТ "Юніон стандард банк" почав проводити в значних обсягах операції з готівкою. Така діяльність могла призвести до погіршення фінансового стану банку, що, у свою чергу, поставило під загрозу безпеку коштів, довірених банку вкладниками та іншими кредиторами, повідомили в НБУ.

Крім того, всупереч забороні ВАТ "Юніон стандард банк" почав укладати договори комплексного банківського обслуговування фізичних осіб, що могло збільшити навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Згідно з пунктом 6 частини першої статті 76 Закону про банки, Національний банк України зобов'язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання проблемним банком рішення НБУ (у тому числі про застосування заходів впливу/санкцій).

Нагадаємо, раніше НБУ визнав неплатоспроможним банк "Фінанси та кредит".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram