ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" визнав зрив планів з будівництва "Турецького потоку"

Росія не запустить газопровід в обхід України в заявлені терміни.

"Газпром" визнав зрив планів з будівництва "Турецького потоку"
Фото: www.profi-forex.org

"Газпром" визнав, що терміни будівництва газопроводу "Турецький потік" зірвано і його не буде введено в експлуатацію в кінці 2016 року, як раніше планувалося. Про це пише "РИА Новости".

"Через те, що укладання не почалося як планувалося, то тепер мова вже не про грудень 2016 року", - сказав у понеділок заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв.

Минулої п'ятниці заступник голови Міністерства енергетики і природних ресурсів Туреччини Сефа Садик Айтекін заявив, що переговори представників Туреччини та Російської Федерації з будівництва газопроводу "Турецький потік" припинено, але не закрито.

Нагадаємо, "Турецький потік" мав стати заміною "Південному потоку", будівництво якого заблокувала Єврокомісія. Маршрут цього газопроводу мав пролягти переважно за маршрутом "Південного потоку", який не відбувся, а сам трубопровід мав бути аналогічним йому за потужністю. Тільки останні 250 км мають іти у бік європейської частини Туреччини, а не в Болгарію.

Однак улітку переговори зайшли в безвихідь, а "Газпром" переключився на проект з розширення "Північного потоку". На початку вересня 2015 року "Газпром" підписав з європейськими енергокомпаніями зобов'язуючу акціонерну угоду щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2". "Газпром" володітиме контрольним пакетом у проекті, німецькі E.On і Wintershall, австрійська OMV і англо-голландська Shell отримають по 10%, французька Engie — 9%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram