ГоловнаЕкономікаБізнес

У Казахстані повідомили про бажання сім'ї Міттал продати "Криворіжсталь"

Український завод назвали одним із найбільш проблемних активів ArcelorMittal.

У Казахстані повідомили про бажання сім'ї Міттал продати "Криворіжсталь"
Фото: arcelormittal.com

"АрселорМіттал" розглядає можливість продажу металургійних заводів у Кривому Розі, в казахському Темірау та Південній Африці. Про це повідомляє казахстанське агентство КазТАГ із посиланням на джерело в Лондоні.

"Усе йде до продажу. Лакшмі Міттал і його металургійна імперія опинилися в непростій ситуації через падіння цін на продукцію на глобальних ринках. За період із жовтня минулого по червень нинішнього року акції компанії впали на 69%. Ускладнилася процедура отримання кредитів для поповнення оборотних коштів", - цитують публікацію інші місцеві ЗМІ.

"Криворіжсталь" нібито є одним із найбільш проблемних активів холдингу, тому його фінансовий директор Адітья Міттал переконує свого батька, Лакшмі Міттала, позбутися заводу.

"АрселорМіттал Кривий Ріг" - це колишній завод "Криворіжсталь", який 2005 року купила металургійна імперія Лакшмі Міттала за 24 млрд грн, що досі є рекордною сумою в історії української приватизації.

Більш ніж 90% акцій комбінату належить компанії Mittal Steel Germany GmbH, яка входить до складу міжнародного холдингу Arcelor Mittal.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram