ГоловнаЕкономікаБізнес

Міністр торгівлі США заявила про бажання зробити Україну привабливою для бізнесу

У Вашингтоні сьогодні презентують можливості для інвестицій в Україну.

Міністр торгівлі США заявила про бажання зробити Україну привабливою для бізнесу
Фото: EPA

Міністерство торгівлі США і Торгова палата США будуть одними зі співорганізаторів першого американсько-українського бізнес-форуму, щоб надати майданчик для діалогу між лідерами американської бізнес-сфери та представниками українського уряду щодо майбутнього двостороннього економічного та торговельного співробітництва, заявила міністр торгівлі США Пенні Прітцкер.

"Наша мета зрозуміла - зробити Україну більш привабливим місцем для ведення бізнесу. Адже це забезпечить зростання економіки країни, процвітання робітників і сімей нації, те, що обіцянки неймовірної української революції виконано", - цитує Прітцкер прес-служба Кабміну України.

Міністр торгівлі вважає, що американський приватний сектор повинен відіграти дуже важливу роль у посиленні та стабілізації українських ринків. Багато компаній, які братимуть участь у цьому форумі, інвестували в Україну. Інші можуть стати інвесторами в майбутньому. Всі вони мають знання та досвід у кроках, які Україна повинна зробити для поліпшення свого інвестиційного клімату.

"На щастя, українські лідери вже почали робити рухатися - йдеться про заходи для подолання корупції, підвищення прозорості, реформування регуляторної системи і збільшення впевненості в українському ринку. Потрібно більше заходів, і понеділковий форум - це чудова можливість для американського керівництва надати конкретні рекомендації, як поліпшити ведення бізнесу в Україні", - сказала Прітцкер.

Вона нагадала, що під час свого візиту до Києва у вересні 2014 року "дала чітко зрозуміти - Міністерство торгівлі і вся адміністрація президента Обами були і будуть залишатися відданими партнерами і союзниками українського уряду і народу".

"Ми віддані тому, щоб побудувати сильніші відносини між нашими країнами. І ми хочемо бачити розвиток української економіки. Сподіваємося, американсько-український бізнес-форум - це ще один крок у нашому спільному шляху відкритості, прогресу і процвітання для всіх українців", - висловила надію вона.

Нагадаємо, що сьогодні в США українська делегація на чолі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком представлятиме американському бізнесу інвестиційну привабливість України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram