ГоловнаСуспільствоЖиття

На місці загибелі Кузьми Скрябіна встановили пам'ятний знак

Гранітний пам'ятний знак заввишки два метри був виготовлений на кошти, зібрані громадськістю.

На місці загибелі Кузьми Скрябіна встановили пам'ятний знак
Архив
Фото: Slava Mavrichev

У Дніпропетровській області поблизу села Лозуватка під Кривим Рогом, де загинув український музикант Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін), сьогодні відкрили пам'ятний знак.

У заході взяли участь рідні та близькі Андрія Кузьменка, зокрема його батько, дружина, дочка, шанувальники його творчості, священики, повідомляє "Радіо Свобода".

Організатор заходу Анастасія Кириченко розповіла, що гранітний пам'ятний знак заввишки два метри, що завершується хрестом, виготовили на кошти, зібрані громадськістю. На пам'ятнику викарбувано слова молитви "Отче наш" і рядки з пісні Кузьми "Пусти мене".

Як зазначила Кириченко, під час церемонії священики відслужили молебень за упокій душ усіх загиблих на цьому місці і освятили пам'ятний знак. За її словами, Андрій Кузьменко був 17-м загиблим на цій ділянці автотраси. За розповідями місцевих жителів, раніше, під час Другої світової війни, це місце було місцем масового розстрілу людей.

Цього ж дня увечері у Кривому Розі шанувальники творчості Кузьми Скрябіна організували відеоперегляд концерту пам'яті співака "Заспіваймо так, щоб було чутно на небі", який відбувся в травні у Львові. Подивитися запис зібралися понад півтори тисячі осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram