ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура Закарпаття почала розслідування за фактом теракту у зв'язку з перестрілкою в Мукачевому

Хід розслідування взято на особистий контроль генеральним прокурором.

Прокуратура Закарпаття почала розслідування за фактом теракту у зв'язку з перестрілкою в Мукачевому
Фото: pmg.ua

Слідчий відділ прокуратури Закарпатської області почав розслідування за фактом створення злочинної організації та терористичного акту в зв'язку з перестрілкою в Мукачевому.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Закарпатської області.

Працівники міліції, які прибули на місце події, заблокували виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по співробітниках органів внутрішніх справ з гранатометів РПГ-7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК та іншої вогнепальної зброї.

У результаті обстрілу знищено два автомобілі Мукачівського управління Міністерства внутрішніх справ в області та пошкоджено автомобілі цивільних осіб.

"За вказівкою генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст. 258 КК України - терористичний акт, і ст. 255 КК України - створення злочинної організації", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За попередньою інформацією прокуратури, при застосуванні вогнепальної зброї шість співробітників ВВС і троє з числа цивільних осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Також є 5 постраждалих з боку озброєних осіб із символікою партії "Правий сектор".

"Станом на 18:00 вищевказані особи відмовляються скласти зброю і далі чинять опір", - йдеться в повідомленні.

Хід розслідування взято на особистий контроль генеральним прокурором.

Створено міжвідомчу слідчу групу із співробітників прокуратури, МВС і Служби безпеки України в області.

Операція зі знешкодження злочинців триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram