ГоловнаЕкономікаБізнес

На окупованій території закриваються заправки і магазини Ахметова (оновлено)

"Паралель" і "Брусничка" заявили про неможливість продовжувати роботу

На окупованій території закриваються заправки і магазини Ахметова (оновлено)
Фото: auto.tsn.ua

Компанія "Паралель" бізнесмена Ріната Ахметова призупиняє роботу мережі автозаправних комплексів на території Донецька й інших населених пунктів Донецької області, які не підконтрольні українській владі.

Про це повідомили в прес-службі компанії, інформує "Інтерфакс-Україна".

"До 18 травня включно свою роботу призупинять 32 автозаправні комплекси під ТМ "Паралель" у Донецьку, Макіївці, Докучаєвську, Зугресі, Шахтарську, Єнакієвому, Сніжному, Тельмановому та Торезі. Рішення про припинення роботи АЗК ухвалено з урахуванням нинішньої ситуації: зараз компанія не бачить змоги постачати пальне в ці міста в рамках нинішнього законодавства або закупівлі його на місці в постачальників, зареєстрованих в Україні", - йдеться в повідомленні.

За словами директора "Паралелі" Олени Хілієнко, компанія відновить роботу своїх комплексів, тільки-но побачить таку можливість у рамках правового поля та з урахуванням безпечної роботи персоналу.

Усім працівникам обіцяють виплатити компенсаційний пакет, що удвічі перевищує розмір установлених законом обов'язкових виплат у таких випадках.

Зазначимо, "Паралель" заявила про припинення роботи частини своєї мережі в Луганській області (у районах, не підконтрольних українській владі) ще в липні 2014 року. Зараз працює 41 АЗК під ТМ "Паралель", ще 13 АЗС продають фірмове пальне від компанії "Паралель". Нещодавно компанія вийшла на ринок продажу нафтопродуктів великим гуртом.

ТОВ "Паралель-М ЛТД" контролює компанія Parallel Nafta Ltd., дочірня компанія групи "СКМ" Ріната Ахметова.

Оновлення. Як зазначає "Рітейл-асоціація України", від сьогодні зачиняються і ахметівські магазини "Брусничка" на окупованій території.

"Закриття магазинів - вимушений крок, непросте рішення, продиктоване незалежними від нас обставинами. Донецьк був і залишається рідною домівкою для компанії і більшості співробітників, проте наразі склалася ситуація, за якої продовження поставок продуктів з території України стало неможливим, а складські запаси мережі підійшли до критичного мінімуму. Ми знаємо, наскільки складною є гуманітарна ситуація на деяких територіях Донецької та Луганської областей за лінією дотику, і як тільки з'явиться можливість доставляти продукти, ми готові повернутися в базовий регіон", - цитує видання гендиректора ТОВ "Український Рітейл" Дмитра Кулика.

Загалом на території, непідконтрольній Україні, знаходиться 54 магазини "Брусничка".

Нагадаємо, в серпні 2014 року через бойові дії "Метінвест" Ахметова призупинив роботу Єнакіївського металургійного заводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram