ГоловнаЕкономікаДержава

Австрія потрапила під "антиофшорний" контроль в Україні

Кабмін затвердив свіжий список "податкових гаваней"

Австрія потрапила під "антиофшорний" контроль в Україні
Фото: www.yugopolis.ru

Австрія потрапила в перелік країн, торгові операції з якими підпадають під посилений контроль у рамках адміністрування закону про трансфертне ціноутворення. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів 14 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Через Австрію свій бізнес ведуть чи вели брати Клюєви, син Миколи Азарова, Сергій Курченко, Дмитро Фірташ.

Також в оновлений "антиофшорний" перелік країн додано Туркменістан і Гонконг. Водночас зі списку виключили Албанію, в результаті загальна кількість країн у переліку зросла до 76.

Для того, щоб потрапити в цей список, країна повинна відповідати кільком критеріям: мати низький податок на прибуток (мінімум на 5 п.п. нижче, ніж в Україні), не розкривати інформацію про структуру власності юросіб, не мати з Україною міжнародних договорів про обмін інформацією.

Нагадаємо, в грудні минулого року Верховна Рада ухвалила урядовий законопроект, який вносить зміни до Податкового кодексу про контроль за трансфертним ціноутворенням. Цей документ збільшує штрафи за незадекларовані операції з 1% до 5% суми операції і вводить застосування методу порівняльної неконтрольованої ціни для всіх операцій з експорту-імпорту товарів, які котируються на міжнародних біржах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram