ГоловнаЕкономікаДержава

На перших за сім років земельних торгах у Києві продали одну ділянку

Журналістів на першому земаукціоні виявилося більше, ніж учасників

У Києві в середу відбулися перші з 2007 року земельні торги, на яких виставили шість ділянок площею 23,16 га.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, інтерес у покупців викликав лише одна з них - майданчик у 0,08 га на Кільцевій дорозі, 17 біля Святошинського кладовища. Вона призначена для будівництва станції техобслуговування або автомийки.

Під час торгів три учасники аукціону за 15 кроків підняли ціну зі стартових 1,143 млн гривень до 2,377 млн, тобто більш ніж удвічі. Переможцем торгів став підприємець Олександр Бойчук. Він розповів, що володіє мережею СТО і має намір побудувати на купленій землі ще одну станцію. Бізнесмен додав, що йому сподобалося купувати ділянки на аукціоні, бо вже через два дні йому мають видати документи на руки, а раніше цей процес міг тягнутися роками.

Фото: kievcity.gov.ua

На інші п'ять ділянок претендентів не було, і торги за ними визнали такими, що не відбулися. Взагалі, журналістів на першому аукціоні виявилося більше, ніж охочих позмагатися за землю.

5 листопада відбудеться наступний аукціон, на який складено другий список ділянок.

Нагадаємо, земаукціони проводились в Києві з 2002-го по 2007 рік, коли влада реалізувала ділянок на суму понад мільярд гривень. Потім вони зупинилися через неузгодженість у законодавстві. У липні 2012 року Верховна Рада ухвалила поправки до Земельного кодексу, знову створивши механізм для проведення аукціонів, але тодішня влада їх так і не відновила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram