ГоловнаЕкономікаБізнес

Квартира в лізинг від держави коштуватиме 2600 грн на місяць

"Понаїхавшим" житло не світить.

Квартира в лізинг від держави коштуватиме 2600 грн на місяць
Фото: zotouakinita.gr

Щоб отримати у власність квартиру в рамках державної програми оренди житла з правом викупу, киянину потрібно буде платити близько 2600 грн на місяць протягом 15 років. Для інших міст ця сума може бути менше за 1000 грн.

Про це повідомив голова правління Державної іпотечної установи Валентин Рибачук, пишуть "Коментарі".

Програма передбачає можливість оренди квартири, де жила площа становить не більше за 40 кв. м для двох осіб. За наявності дитини, площа збільшується на 18 кв. м. на кожну дитину, проте площа не може перевищувати 76 кв. м.

Також зазначив, що, для того, щоб отримати можливість орендувати квартиру в рамках іпотечного лізингу не за місцем реєстрації буде неможливо, тому що бажаючий отримати житло, згідно з такою програмою, повинен бути прописаний в місті і перебувати на обліку в Державній іпотечній установі.

Покращення житлових умов потребують понад 1 млн сімей

— Миколай Азаров, прем'єр-міністр України

За його словами, на сьогодні програма узгоджена в усіх профільних міністерствах, і очікується, що цю програму Кабінет Міністрів ухвалить наступного тижня. Програму буде подавати Міністерство фінансів.

Водночас Рибачук відмовився назвати закладений у програму бюджет.

Нагадаємо, у травні в Україні стартувала держпрограма здешевлення іпотеки. Вона передбачає часткову компенсацію іпотечних кредитів за рахунок бюджету. Однак повільні темпи її реалізації викликають невдоволення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram