ГоловнаЕкономікаБізнес

"Гаврилівські курчата" стануть халяльними

Українську птицю будуть експортувати в Ірак.

"Гаврилівські курчата" стануть халяльними

Птахівницька компанія "Комплекс "Агромарс", яка продає м'ясо через мережу "Гаврилівські курчата", планує розпочати виробництво м'яса птиці за стандартом Халяль (тобто його зможуть їсти мусульмани) і з середини липня експортувати в Ірак.

"Щоби птиця відповідала стандартам Халяль, конвеєр повинен рухати цю птицю перед забоєм грудинкою на схід ... Є певні традиції, це буде супроводжуватися молитвами представників духовенства ісламу і так далі", - повідомив директор із розвитку компанії Олексій Марченко, додавши, що потужність такого цеху становить 9 тис. голів за годину.

Він також зазначив, що зацікавленість у продукції "Агромарсу" проявляють компанії з інших ісламських країн - Саудівської Аравії та Єгипту.

"Щодо Саудівської Аравії була зустріч із зацікавленими (особами), від них є згода на підготовку укладання контрактів, наші фахівці готують документи, щоб у майбутньому виходити на підписання конкретних договорів", - сказав він. Окрім того, 2-3 липня очікують приїзду представника єгипетської компанії, яка хоче подивитися на технологію виробництва продукції, зокрема її відповідність стандартам Халяль.

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю "Комплекс Агромарс", засноване 1998 року, є вертикально інтегрованою холдинговою компанією, яка займається вирощуванням зернових культур, виготовленням комбікормів, вирощуванням племінної та бройлерної птиці, переробкою м'яса та його реалізацією через власну франчайзингову мережу "Гаврилівські курчата" .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram