ГоловнаЕкономікаБізнес

Група G20 підтримала Іспанію

Мадрид направить офіційне прохання про фінансову допомогу до кінця тижня.

Група G20 підтримала Іспанію
Фото: euronews.com

Країни групи G20 підтримали економічний курс Іспанії, заявив прем'єр країни Маріано Рахой.

"Вони оголосили про підтримку наших планів", - підкреслив Рахой на останній прес-конференції, акцентувавши увагу на проведених двосторонніх переговорів з лідером Китаю Ху Цзіньтао. Пекін, за словами Рахой, поділяє його точку зору і вважає, що фінансова допомогу для Іспанії повинна надаватися тільки банківському сектору і не проходити через бюджет, щоб не збільшувати його дефіцит.

Мадрид направить офіційне прохання про фінансову допомогу в четвер або в п'ятницю, після того як незалежні аналітики Олівер Вайман і Роланд Бергер випустять свій звіт про стан банківської системи країни і про її потреби в додатковому капіталі.

Зараз Іспанія веде переговори з партнерами у ЄС про умови і терміни допомоги. Імовірно, це будуть середньострокові кредити за ставкою порівняно зі ставкою рефінансування ЄЦБ.

Нагадаємо, банківський сектор Іспанії виявився на грані краху. Для його порятунку Іспанія звернулася за допомогою до ЄС. Через це агентство Moody's знизило рейтинг Іспанії відразу на три пункти. Те саме зробило і агентство Fitch.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram