ГоловнаЕкономікаБізнес

Moody's знизило рейтинг Іспанії відразу на три щаблі

Потужна фінансова криза дісталася Іспанії.

Moody's знизило рейтинг Іспанії відразу на три щаблі

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило суверенний кредитний рейтинг Іспанії відразу на три щаблі, з "A3" до "Baa3".

Як наголошено в опублікованому 13 червня прес-релізі агентства, рейтинг знову подано на перегляд, що уможливлює його подальше зниження протягом трьох наступних місяців.

Основною причиною зниження рейтингу аналітики назвали рішення іспанського уряду прийняти допомогу від країн єврозони в розмірі 100 мільярдів євро, що добряче збільшить і без того значний зовнішній борг Іспанії. Крім цього, в Moody's зазначили про загальну слабкість економіки країни.

За шкалою Moody's, "Baa3" є нижньою сходинкою інвестиційного рівня. У разі подальшого пониження рейтинг Іспанії перейде в розряд спекулятивних.

Про рішення звернутися по фінансову допомогу до міжнародної спільноти міністр фінансів Іспанії Луїс де Гуїндос оголосив 9 червня. Саме тоді голови фінансових відомств єврогрупи заявили, що надання такої допомоги схвалять, а її розмір може становити до 100 мільярдів євро.

Грошові кошти необхідні уряду Іспанії, щоб рекапіталізувати банківський сектор, який опинився на межі краху. Як раніше зазначали аналітики Moody's, основними причинами складної ситуації в банківській сфері виявилися рецесія, важка ситуація у сфері іпотечного кредитування і високий рівень безробіття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram