ГоловнаЕкономікаДержава

Кенія кличе Україну разом освоювати космос

Африканці запускають космічну програму.

Кенія кличе Україну разом освоювати космос
Владимира Бутяга и Райл Одинги
Фото: proximainform.net

Кенія запускає космічну програму і в зв'язку з цим зацікавлена в запуску українських ракет-носіїв зі своєї території.

Як ідеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України, відповідну заяву було зроблено під час зустрічі посла України в Кенії Володимира Бутяги і прем'єр-міністра Кенії Райла Одінга.

Сторони обговорили питання можливої взаємодії із запуску ракет-носіїв українського виробництва з території Кенії, а також перспективи розробки та складання громадянського супутника Державним космічним агентством Україні для потреб Кенії.

Запускати ракети найвигідніше з екватора, адже це дозволяє краще використовувати енергію обертання Землі й економити паливо. Кенія, як відомо, є однією з екваторіальних країн.

Одінга також виявив зацікавленість у постачанні залізничних вагонів, особливо в частині проведення їх остаточного складання на території Кенії, що може бути реалізовано спільно з Крюківським вагонобудівельним заводом, переговори з цього питання нині в активній стадії.

Крім того, сторони обговорили створення спільних підприємств із виробництва тракторів та автобусів.

Кенійський чиновник також звернувся до посла з пропозицією розглянути можливість будівництва на території Кенії заводу з виробництва мінеральних добрив для потреб країн Східної Африки.

Нагадаємо, секретар РНБО Андрій Клюєв вважає, що Україна повинна всіляко розширювати використання космічних технологій, оскільки може з їх допомогою посилити свої позиції у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram