ГоловнаЕкономікаБізнес

"Богдан" припинив автобусний проект із MAN

Виробника підвела держава.

"Богдан" припинив автобусний проект із MAN
Фото: Макс Левин

Проект з випуску в Луцьку туристичних автобусів великого класу, який планували корпорація "Богдан" и концерн MAN, припинено.

"Ми не отримали замовлень до Євро-2012, і через це створення і розвиток спільного проекту з MAN припинено, тому що держава як головний замовник не знайшла коштів на закупівлю цієї продукції", - сказав президент "Богдана" Олег Свинарчук на прес-конференції.

Водночас він додав, що корпорація продовжує переговори з низкою компаній про розвиток модельного ряду автомобілів під брендом "Богдан", не уточнивши, з ким саме корпорація проводить їх.

Президент "Богдана" зазначив, що нинішня ситуація та правила в українській економіці не сприяють розвитку вітчизняній автопромисловості, і державі необхідно вжити заходів для підтримки галузі.

"У такому вигляді існування галузі важке або навіть неможливе", - сказав він.

Президент асоціації виробників автомобілів "Укравтопром" Михайло Рэзнік додав, що частка імпортних автомобілів на ринку перевищує 80%, тимчасом як у Росії 80% ринку складає вітчизняна продукція.

Через це "Укравтопром" просить Кабінет Міністрів і Президента Віктора Януковича негайно вжити комплекс заходів з порятунку цієї галузі економіки.

Зокрема, на думку Рєзніка, необхідно ввести з боку держави додаткове захисне мито на імпортовані авто, податкові канікули виробникам, а також сприяти пільговому кредитуванню під час придбання автомобілів вітчизняного виробництва.

Нагадаємо, а тим часом "Богдан" випустив гібридний автобус, який поєднує тягу дизельного і електродвигунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram