ГоловнаЕкономікаБізнес

"Богдан" випустив гібридний автобус

Російський концерн "Руселпром" також бере участь у проекті.

"Богдан" випустив гібридний автобус
Богдан-А70522

Гібридний міський автобус "Богдан-А70522" спільного виробництва корпорації "Богдан" Петра Порошенка та концерну "Руселпром" вчора був представлений в Москві на виставці CityBus-expo 2012. Про це пише "Коммерсант-Украина".

У компаніях розповіли, що співпрацюють ще з березня 2011 року.

"Руселпром" постачає в Україну комплект тягового електрообладнання (двигун, генератор, акумулятор, буферний накопичувач і батарею паливних елементів), а українська сторона робить кузов і остаточну зборку автобуса. Зараз "Богдан" здійснює сертифікацію А70522 в Україні та Росії і з серпня розраховує почати його серійне виробництво.

А70522 - 12-метровий гібридний автобус, призначений для перевезень пасажирів на міських і приміських маршрутах. Він поєднує тягу дизельного і електродвигунів, що дозволяє знизити витрату палива в міському циклі на 35-40% порівняно з аналогічною моделлю традиційного автобуса. Модель вміщує до 100 пасажирів (до 30 сидячих місць) і відповідає вимогам екологічного стандарту Євро-5. У "Руселпром" повідомляють, що зараз також обговорюється виробництво 15- і 18-метрових автобусів.

Вартість 12-метрового автобуса "Богдан А70110" становить близько 1,3 млн грн (близько 126,7 тис. євро), тобто його гібридна версія може продаватися по 250 тис. євро. Для порівняння, європейські аналоги коштують 400 тис. євро.

Нагадаємо, Домініканська республіка закупила автобуси "Богдан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram