ГоловнаКультура

Фільм "Вулкан" Романа Бондарчука отримав приз у Китаї

Дебютну роботу українського режисера відзначили на кінофестивалі в Піньяо.

Фільм "Вулкан" Романа Бондарчука отримав приз у Китаї
Фото: Предоставлено Госкино

Фільм українського режисера Романа Бондарчука "Вулкан" отримав приз глядацьких симпатій Другого міжнародного кінофестивалю "Тигр, що скрадається, дракон, що причаївся" в Піньяо, Китай.

Як повідомляє Держкіно, фільм отримав один з двох призів глядацьких симпатій. Перший називається "Тигр, що скрадається" (його отримала російська картина "Людина, яка здивував всіх"), а другий - "Дракон, що причаївся", який і дістався фільму Бондарчука.

Цю нагороду присуджує журі, що складається з 35 представників різних професій. Режисер розповів, що обговорення його фільму тривало до пізньої ночі. "Вулкан" отримав неймовірні відгуки глядачів - людям було цікаво дізнатися більше про сучасне життя в Україні, про міфологію, культуру", - ділиться Бондарчук. В український прокат "Вулкан" вийде в лютому.

Міжнародний кінофестиваль в Піньяо заснували режисер Цзя Чжанке і колишній директор кінофестивалю у Венеції Марко Мюллер.

Нагадаємо, минулого тижня виконавиця головної ролі в українському фільмі "Стрімголов" (реж. Марина Степанська) Дарина Плахтій отримала нагороду на іншому китайському кінофестивалі "Шовковий шлях", який проходить у місті Сіан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram