ГоловнаКультура

На Берлінале-2018 розподілили перші нагороди

Стали відомі призери незалежних журі та паралельного конкурсу "Панорама".

На Берлінале-2018 розподілили перші нагороди
Фото: EPA/UPG

68-й Берлінський кінофестиваль оголосив перших переможців.

Як повідомляє прес-служба кінофестивалю, незалежні журі роздали свої нагороди, а також стали відомі переможці конкурсної програми Берлінале "Панорама".

Кращим ігровим фільмом "Панорами" (визначається за результатами глядацького голосування) став фільм Тимура Бекмамбетова "Профіль". На другому місці - "Стікс" Вольфганга Фішера, на третьому - "L'Animale" Катаріни Мюкштайн.

Кращим документальним фільмом в цьому конкурсі стала картина "Мовчання інших" Альмудена Карраседо і Роберта Бахара. На другому місці - "Партизан" Лутца Пехнерта, Маттіаса Елхерта і Адама Ульріха; на третьому - "O processo" Марії Аугусто Рамос.

Нагадаємо, в "Панорамі" брав участь український фільм (знятий в ко-продукції з Польщею і Македонією) - дебют Марисі Нікітюк "Коли падають дерева", але не отримав нагород.

За версією журі ФІПРЕССІ, кращим фільмом основного конкурсу стала картина "Спадкоємиці" Марсело Мартінессі, в "Панорамі" диплом отримав "Край річки" Ісао Юкісади, а в "Форумі" - "Слон сидить на місці" Ху Бо.

Екуменічне журі відзначило фільми "Між рядами" Томаса Штубера і "Утойя. 22 липня" Еріка Попп в основному конкурсі, "Стікс" - в "Панорамі" і "Театр війни" в "Форумі".

Кращим фільмом на ЛГБТ-тематику стала картина "Жорстка фарба" Філіпе Матценбахера і Марціо Реолона - вона отримала приз в конкурсі "Teddy".

24 лютого відбудеться церемонія закриття Берлінале, на якій оголосять переможців основного конкурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram