ГоловнаКультура

В Іспанії почалася ексгумація тіла Далі для тесту на батьківство

61-річна ворожка стверджує, що вона дочка знаменитого художника.

В Іспанії почалася ексгумація тіла Далі для тесту на батьківство
Сальвадор Дали и его возможная дочь
Фото: thelocal.es

В іспанському місті Фігерас ввечері 20 липня розпочалися роботи з ексгумації тіла знаменитого художника Сальвадора Далі.

Про це пише AP.

Ексгумація санкціонована судом.

Спеціальна команда повинна провести тест на батьківство на вимогу 61-річної ворожки Марії Пілар Абель Мартінес. Жінка стверджує, що Далі - її біологічний батько. Він нібито мав стосунки з її матір'ю в 1955 році, тоді Далі був 51 рік.

Якщо експертиза підтвердить, що Пілар Абель - донька художника, то вона зможе носити прізвище Далі та отримає авторські права на його роботи. Згідно з офіційною біографією Далі, у нього не було дітей.

Під час ексгумації експерти мають взяти зразки ДНК у вигляді фрагментів кісток або зубів з могили, де був похований Далі, і відправити їх в Мадрид для проведення досліджень. Ворожка вже надала зразок слини для порівняння.

Іспанський художник, один з найвідоміших представників сюрреалізму, Сальвадор Далі народився 11 травня 1904 року в місті Фігерас. За своє життя художник створив понад 1,5 тисячі картин, ілюстрацій для книг, скульптур та інших об'єктів.

Сальвадор Далі помер у 1989 році в Фігерасі у віці 84 років. Художник заповів поховати його так, щоб на його могилі могли ходити люди, тому тіло замурували в підлогу однієї з кімнат театру-музею Далі у Фігерасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram