ГоловнаКультура

Google запустив 3D-тури по "Пирогово" і інших музеях України просто неба

Завдяки 360-градусним панорамам можна "зазирнути всередину" будинків і ознайомитися з експозиціями.

Компанія "Google Україна" в рамках проекту "Автентична Україна" спільно з Міністерством культури запустила сайт 3D-турів "Музеї України під відкритим небом".

Презентація проекту відбулася в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово".

3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на картах Google.

Фото: museums.authenticukraine

Список музеїв протсо неба в рамках проекту включає: Національний музей народної архітектури та побуту України ("Пирогово"), Музей народної архітектури і побуту у Львові "Шевченківський гай" (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник "Хортиця" (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Фото: museums.authenticukraine.com.ua

Голосовий супровід турів представлено трьома мовами - українською, російською і англійською.

Завдяки 360-градусним панорамам можна також "зазирнути всередину" будинків і ознайомитися з музейними експозиціями. Крім того, за допомогою опції "прокласти маршрут" можна перейти на карти Google і скласти оптимальний варіант маршруту від свого місця розташування до цього музею.

Фото: museums.authenticukraine.com.ua

Раніше в рамках проекту також були представлені віртуальні тури унікальними дерев'яними церквами Карпат зі світової спадщини ЮНЕСКО і 3D-тур по Київському національному академічному театру оперети.

Нагадаємо, раніше Кабмін запустив віртуальний 3D-тур по залу засідань і Музею історії урядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram