ГоловнаКультура

Порошенко анонсував введення квот на українську мову в телеефірі

Президент визнав успішним аналогічний закон для радіо.

Порошенко анонсував введення квот на українську мову в телеефірі

Президент Петро Порошенко має намір подати до Верховної Ради законопроект про введення квот на українську мову в телеефірі.

Про це він сказав у четвер перед врученням Шевченківських премій.

"За рік після нашої останньої зустрічі в першу чергу завдяки прийнятому закону ми досягли суттєвих результатів у поширенні української пісні та української мови в радіоефірі. Пам'ятаєте, скільки було суперечок, скільки атак? Нічого. Крок за кроком частка української мови в радіоефірі збільшується", - сказав президент.

"Хочу наголосити, що скоро таку саму технологію я запропоную застосувати і до телебачення, де зараз присутність української мови неприпустимо мала. Рік тому я звертався до телеіндустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. На жаль, не всі мене тоді почули, а отже, своє слово зараз повинен сказати законодавець", - заявив він.

Нагадаємо, 8 листопада 2016 року в Україні набув чинності закон, що зобов'язує радіостанції транслювати в ефірі не менш ніж 35% україномовних творів. Документ передбачає введення норми, згідно з якою частка пісень не державною мовою має становити не менш ніж 35% від загального часу звучання пісень, які транслюються впродовж доби, а також упродовж часових проміжків з 07:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

Протягом першого року з моменту набуття чинності закону квота становитиме 25%, протягом другого - 30%, а з третього - 35%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram