ГоловнаКультура

В Омську православні активісти домоглися скасування рок-опери "Ісус Христос - суперзірка"

На думку протестувальників, у контексті геополітичної та внутрішньополітичної ситуації рок-опера "створює загрозу для безпеки держави".

В Омську православні активісти домоглися скасування рок-опери "Ісус Христос - суперзірка"

У російському Омську скасували рок-оперу "Ісус Христос - суперзірка" петербурзького театру через протест православних активістів.

Про це повідомляє "Радіо Балтика" з посиланням на адміністрацію міського музичного театру.

"Вистава не відбудеться за розпорядженням директора. Рішення було прийнято ще до збору трупи. Як тільки він дізнався, що планується цей захід, відразу ж виступив категорично проти", - повідомили у театрі.

Минулого тижня у адміністрацію Омська надійшло офіційне звернення громадського руху "Сім'я, любов, Вітчизна". На думку православних активістів, рок-опера за своїм сюжетом є безперервним богохульством і нехтуванням сакральних сенсів; вона містить глузування над вірою і хулу на святі образи, тобто пряме блюзнірство, і навіть сама назва вистави є знущанням над священними поняттями".

Раніше через вистави петербурзького театру протестували віруючі Ростовської, Липецької, Ставропольської, Могильовської, Гомельської, Мінської та інших єпархій.

"Рок-опера "Ісус Христос - суперзірка" проводить чітку лінію вододілу між захистом цінностей і знущанням над тим, що є святим для більшості жителів, сприяє роз'єднанню суспільства і викликає протистояння різних його представників та груп. У контексті сучасної геополітичної та внутрішньополітичної ситуації виникнення додаткових вогнищ соціальної напруженості створює загрозу для безпеки держави", - йдеться в заяві активістів.

У Росії прем'єра вистави відбулася в лютому 1990 року на сцені ПК ім. Лєнсовєта у Санкт-Петербурзі. Перший показ вистави практично збігся з 1000-річчям православної Церкви, а виконавець ролі Христа Володимир Дяденистов отримав благословення на роль.

Нагадаємо, в травні омського студента засудили до виправних робіт через коментар про Меріліна Менсона та православних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram