ГоловнаКультура

У США знайшли мемуари режисера Орсона Веллса

Чернетку під назвою "Зізнання людини-оркестру" ніколи раніше не публікували.

У США знайшли мемуари режисера Орсона Веллса
Фото: investbag.com

Бібліотекарі Мічиганського університету знайшли неопубліковані мемуари режисера Орсона Веллса ("Громадянин Кейн", "Леді з Шанхая" та ін.) під назвою "Зізнання людини-оркестру".

Як повідомляє LA Times, надруковану на машинці чернетку з позначками і виправленнями, зробленими від руки, знайшли серед документів, які раніше зберігали в Хорватії в будинку актриси Ої Кодар, громадянської дружини Веллса.

Веллс почав мемуари в 1970-х роках. У них він пише про своїх батьків, про свого друга і письменника Ернеста Хемінгуея (наприклад, там розказано про пиятику з Хемінгуеєм після того, як той отримав Нобелівську премію в 1954 році), дружину і відому актрису Риту Хейворт, про знаменитого режисера Девіда Ворка Гріффіта.

Мемуари не планують публікувати найближчим часом. "Вони і близько не схожі на остаточний варіант. Але це не означає, що вони не мають цінності для вчених і дослідників. Ми знайшли там велику кількість свідчень, що пояснюють, чому він не закінчив - або не зміг закінчити - деякі зі своїх проектів", - прокоментував знахідку співробітник університетської бібліотеки Філіп Холлман.

Нагадаємо, з 7 травня на краудфандинговому майданчику IndieGogo проводять збір коштів на реконструкцію останнього фільму Орсона Веллса. Кампанія збору коштів триватиме до 14 червня, але на сьогодні вдалося зібрати трохи більше за 215 тисяч доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram