ГоловнаКультура

Букерівську премію-2014 отримав австралійський письменник Ричард Фленаган

Фленаган писав роман "Вузька дорога на далеку північ" 12 років

Букерівську премію-2014 отримав австралійський письменник Ричард Фленаган
Ричард Флэнаган
Фото: EPA/UPG

Одну з найпрестижніших літературних премій світу - Букерівську премію - цього року отримав австралійський письменник Ричард Фленаган за свій роман "Вузька дорога на далеку північ".

Про це повідомляє видання "Буквоїд".

53-річний автор писав свою книгу дванадцять років. Дія його роману розгортається під час Другої світової війни в японському таборі для військовополонених із країн-союзників. Полонені будували так звану "Дорогу смерті" - залізницю між Бірмою і Таїландом.

"Це видатна історія про любов, а також про людські страждання і дружні стосунки", - заявив на церемонії нагородження в Лондоні голова журі, філософ Ентоні Грейлінг.

Батько Фленагана був одним із в'язнів цього табору і помер у віці 98 років у день, коли його син закінчив рукопис свого роману.

Лауреат отримав свій приз, а також чек на 50 тис фунтів із рук дружини спадкового принца Чарльза, герцогині Корнуолльської Камілли.

З 2014 року на Букерівську премію можуть претендувати автори з усього світу, які пишуть англійською мовою.

Букерівська премія була заснована 1968 року для вшанування авторів англомовної літератури. У різний час лауреатами "Букера" ставали Вільям Голдінг, Айріс Мердок, Кадзуо Ісігуро, Ієн Макюен та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram