ГоловнаКультура

На столичній вулиці Борщагівській провалився колектор

Площа провалу становить 35 кв. м, декільком кіоскам загрожує небезпека.

На столичній вулиці Борщагівській провалився колектор

У Солом'янському районі Києва сталася аварійна ситуація - провал колектора.

Про це повідомляє прес-служба "Київводоканалу".

Уточнюють, що провал над Виборзьким колектором (діаметром 1500 мм і глибиною залягання 5,5 м) зафіксували вчора в другій половині дня на зеленій зоні на вул. Борщагівській, 128.

"Внутрішній провал, за попередніми обстеженнями, має розміри 5 м х 7 м і глибину 3 м. У зоні пролягання колектора безпосередньо на місці аварійної ситуації розміщено кілька МАФ, які можуть у будь-який момент провалитися під землю на глибину не менш ніж 4 м", - йдеться в повідомленні "Київводоканалу".

Зазначають, що виливу стоків на поверхню внаслідок аварійної ситуації не сталося і ніхто не постраждав.

За попередніми висновками, причиною провалу стало руйнування колектора під впливом газової корозії.

У ніч із 26 проти 27 липня на місці аварійної ситуації працювали аварійні бригади "Київводоканалу", які почали демонтаж кіосків і встановили огорожу навколо аварійної ділянки. Зараз на місці триває зняття тимчасових споруд і ведуть спостереження.

"Ззовні масштабів аварійної ситуації не видно, однак з оперативного фотозвіту стає зрозуміло, що незаконно розміщені МАФ стоять на тонкій "шкаралупі" асфальту, який ще не провалився", - повідомляє "Київводоканал".

За попередніми розрахунками, на ліквідацію аварійної ситуації необхідно близько 1 млн грн, а для повної ліквідації з перекладанням колектора - близько 5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram