ГоловнаКультура

Комунальників змусили взятися за благоустрій столичних пляжів

СЕС тимчасово заборонила купання на семи пляжах.

Комунальників змусили взятися за благоустрій столичних пляжів
Фото: mkkuzbass.ru

Аби запобігти виникненню епідемічних захворювань і погіршенню санітарно-епідеміологічної ситуації на пляжах і в зонах відпочинку біля води та водоймах Києва, спеціалісти комунального підприємства "Плесо" проводять необхідні профілактичні заходи.

Про це повідомили в прес-службі КМДА.

Наприклад, за словами генерального директора КП "Плесо" Павла Походія, щоб не допустити виникнення стихійних звалищ, території постійно прибирають від сміття, опалого листя та сухостійних дерев. Окрім того, проведено 3 тури дератизаційних заходів на прибережних захисних смугах водойм і міських пляжів, дезінфіковано водопровідні мережі пляжних господарств.

Відновлено водопостачання на пляжах "Золотий" і "Центральний". Зараз вирішують питання водопостачання пляжу "Пуща-Водиця". Постійно обкошують підпорядковані території. Частково підсипано пісок на найбільш відвідувані пляжі, такі як "Дитячий", "Молодіжний", "Центральний", "Венеція" і "Тельбін".

Також на пляжах і в зонах відпочинку встановлено 27 мобільних туалетних кабін тимчасового користування та придбано 6 нових питних фонтанчиків.

Понад те, аби попередити й надати необхідну мінімальну інформацію киянам і гостям столиці, встановлено попереджувальні знаки і відповідні щити. Проведено косметичний ремонт господарських приміщень і різного пляжного інвентарю та споруд. Відремонтовано та встановлено 142 кабінки для переодягання. У зонах відпочинку біля води функціонують 17 пунктів надання першої невідкладної медичної допомоги. Працює оперативний склад рятувально-водолазної служби комунального підприємства "Плесо", який пройшов атестацію у відомчій атестаційній комісії з відповідним присвоєнням звання "рятувальник". Він також зазначив, що зараз усі матроси-рятувальники пройшли початкове навчання в Київській морській школі за програмою "матрос-рятувальник".

У зонах відпочинку і на пляжах, у воді яких зареєстровано небезпечні за бактеріологічними показниками відхилення, працівники КП "Плесо" встановлюють попередження про тимчасову заборону купання, допоки санітарно-бактеріологічні показники повернуть до нормативних значень .

Нагадаємо, що на 11 липня 2012 року, за результатами лабораторних досліджень, органи держсанепіднагляду визнали тимчасово непридатними для купання пляжі "Молодіжний", "Передміська Слобідка", "Веселка", "Тельбін", "Чорторий" і зони відпочинку "Троєщина" і "Десенка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram