Головний дієтолог МОЗ Олег Швець дав основні рекомендації українцям на час спеки.
За його словами, влітку, коли особливо спекотно, не варто споживати продукти з високим вмістом жирів, цукру, солі, а також м'ясо, повідомляє "Інтерфакс-Україна". Слід обирати овочі, фрукти, рибу.
Питання пиття при цьому - індивідуальне, вважає він.
"Споживання пива і будь-яких алкогольних напоїв слід обмежити", - додав Швець.
Головний дерматолог МОЗ України Олександр Літус і собі зазначив, що засмага шкідлива для організму.
"Корисна чи ні засмага? Безумовно, не корисна. Засмага - це захисний механізм шкіри від негативного впливу ультрафіолетового випромінювання. Засмага небезпечна особливо зараз, коли сонячна активність набагато вища, ніж у попередні роки", - зазначив він.
Літус наголосив, що людині досить ультрафіолету, коли вона йде на роботу або з роботи. Крім того, за його словами, діти віком до трьох років не повинні перебувати на сонці.
Він також порадив використовувати сонцезахисні креми.
Перед цим голова Гідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що спека, яку спостерігаємо протягом останніх двох років, б'є рекорди останніх 10-15 років.