Посли Миру в Ірпені: будуємо нові стосунки в громаді

За останній період ми багато працювали, щоб перетворити занедбане передмістя столиці у затишне європейське місто. Але нові дороги, парки, амбулаторії, дитячі садки – це лише частина роботи. Потрібно реформувати свідомість. Потрібно будувати суспільство, яке несе мир, спокій, культуру, любов. Приємно, що в Ірпені живуть люди, які мислять саме так.

Відтепер у нашому місті живуть одразу два посла миру – Володимир та Світлана Шилови. Це відоме в Ірпені подружжя отримало почесні звання під час міжнародної конференції «Фундаментальні принципи сталого миру», яка відбулася у Києві 21 жовтня. Організували захід Федерація всесвітнього миру та Українська рада миру. Окрім Світлани та Володимира, послами миру в Україні цього разу стали ще семеро людей: лікарі, вчені, політики, громадські діячі. Серед них – ректор Національного технічного університету України Михайло Згуровський і депутат Верховної Ради України Віктор Єленський.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Посол миру – це звання, яким Федерація всесвітнього миру нагороджує людей за особливий внесок у справу збереження миру та злагоди на землі. Це люди різних країн і професій, які своїм життям пропагують загальнолюдські цінності і всіляко сприяють встановленню порозуміння в суспільстві та світі. Їх головний принцип – жити заради інших.

Що ж такого особливого роблять Шилови в Ірпені? Почнемо з того, що Володимир багато років жив і працював за кордоном. Мав успішний власний бізнес, налагоджений побут. Але залишив усе, відчувши одного разу нестримне бажання повернутися на батьківщину, яка лише починала самостійно ставати на ноги. Сюди він привіз не лише професійний досвід, а й особливе ставлення до життя.

Сьогодні Володимир Шилов – найвідоміший фоторепортер Ірпеня. Завдяки йому ми маємо багатий фотолітопис Ірпеня останнього п’ятиріччя розвитку міста. У цьому йому активно допомагає дружина Світлана. Її світлини теж часто зустрічаються на сторінках періодичної преси і в Інтернеті.

Та головне все ж таки – інше. Те, як ставляться Володимир і Світлана один до одного, завжди підтримуючи одне одного: ввічливо і вишукано ніжно водночас. Як ставляться до оточуючих – незмінно з повагою, незалежно від того з ким мають справу. Вони непримиренні до брехні і бруду, наполегливо відстоюють правду, говорячи її прямо в очі, і при цьому ніколи не ображають співрозмовника.

А ще Шилови весь вільний від роботи час віддають благодійній справі.

Багато років вони працюють волонтерами у різних благодійних проектах національного та міжнародного масштабу. В Ірпені їх благодійність більше знають через участь у роботі Фундації добрих справ і, в першу чергу, через діяльність клубу «Друга молодість», де Світлана є керівником, а Володя безкоштовно вчить пенсіонерів англійській мові.

Я пишаюся тим, що в Ірпені живуть і працюють такі люди. Вітаю Володимира і Світлану з високою відзнакою. Вірю, що таких людей як подружжя Шилових в Ірпені багато і разом нам вдасться збудувати нові стосунки в громаді, які будуть базуватися на взаєморозумінні і взаємоповазі.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram